dinsdag 30 mei 2017

Stak jaloerse ex Romano Oxford dood uit noodweer?

Was het noodweer of was het de 22-jarige Andrew T. die vorig jaar juli Romano Oxford aanviel en doodstak? Dat is de vraag vandaag in de rechtbank.

T. en Oxford kregen 4 juli vorig jaar ruzie op straat in Oost. De 23-jarige Oxford liep die middag op de Kastanjeweg met een vrouw, een ex-vriendin van Andrew T. De twee mannen hadden al een keer eerder ruzie gehad, een combinatie van liefdesverdriet en jaloezie zou de reden zijn geweest.

Lees ook: Verbijstering in Oost om vermoorde jongerenwerker Romano Oxford

abc5media_image_1

Getuigen en het Openbaar Ministerie stellen dat Oxford van achteren is aangevallen en tijdens een worsteling neergestoken werd met fatale gevolgen. Andrew T. heeft al toegegeven dat hij degene is die Oxford doodstak maar volgens hem deed hij dat om zich te verdedigen.

Oxford zou degene zijn geweest die als eerste aanviel, zei T. tijdens een eerdere behandeling. Hij was na de eerdere ruzie bang voor de sterke Oxford en zegt uit noodweer te hebben gehandeld. 

Lees ook: Liefdesverdriet was aanleiding voor dood Romano Oxford

Het Openbaar Ministerie zal in de loop van de middag met een eis komen. Verslaggever Waldy van Geenen is in de rechtbank aanwezig en zal vanaf 09.00 uur verslag doen op Twitter



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2qECny8
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten