zondag 28 mei 2017

Brandweer begint met 'inrukken' na grote brand Westelijk Havengebied

De brandweer is zondag tegen het einde van de middag begonnen met inrukken na een grote brand in het Westelijk Havengebied.

Die brand brak zaterdagavond uit in een loods van afvalverwerkingsbedrijf Icova. Donkere rookwolken trokken als gevolg van de brand over de stad en waren tot in de weide omtrek te zien. 

De brandweer is de hele nacht en een flink deel van de zondag nog bezig geweest met blussen. De brandweer liet de loods, die al snel als verloren kon worden beschouwd, gecontroleerd uitbranden. Hierdoor kwam ook zondag nog rook vrij.

Rond 16.30 uur is de brandweer vervolgens begonnen met inrukken. Dat betekent niet dat het vuur nu helemaal gedoofd is. Daarom blijft een aantal bluskanonnen en handstralen achter. Ook een blusponton blijft nog ter plaatse.

Icova zelf gaat nu verder met het bestrijden van de brand. 'Een sloopbedrijf knipt stukken van de gevel weg zodat de brandende resten naar buiten kunnen worden gereden om af te blussen. Er is nog steeds sprake van rookontwikkeling. Pas wanneer de brand helemaal uit is, zal deze definitief afnemen', aldus de brandweer.

Video #143850

Een brandweervoertuig wordt zondagmorgen weggesleept.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2qwsym1'inrukken'%20na%20grote%20brand%20Westelijk%20Havengebied
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten