woensdag 31 mei 2017

Fietsersbond: 'Verdubbel het budget voor verbeteringen'

De Amsterdamse afdeling van de Fietsersbond vindt dat de gemeente nog wel wat ambitieuzer mag zijn met haar plannen voor het fietsverkeer in de stad.

Onlangs presenteerde wethouder Pieter Litjens (Verkeer) het Meerjarenplan Fiets 2017-2022, met daarin allerlei plannen om het fietsverkeer in betere banen te leiden. Zo heb je in de toekomst als fietser de keuze om drukke straten te vermijden en comfortabel over een autoluw 'Groennet' te fietsen. Maar er is ook ruimte voor innovatie, zoals regensensoren op verkeerslichten zodat fietsers bij slecht weer vaker groen licht krijgen.

Lees ook: Gladde fietspaden en een groen licht-chip: Litjens presenteert nieuwe plannen

De Fietsersbond is blij met de ambities van de gemeente, maar vindt de aanknopingspunten 'niet voldoende en niet voldoende concreet'. 'Zo worden in het plan tal van mogelijke nieuwe verbindingen, nieuwe bruggen, routes en ontbrekende schakels genoemd, maar er is slechts budget gereserveerd voor twintig kleine nieuwe verbindingen.'

Budget
Verschillende drukke kruispunten gaan op de schop om fietsers meer ruimte te geven met bijvoorbeeld minder obstakels en kortere wachttijden voor verkeerslichten. De Fietsersbond juicht dit toe, maar wil dat dit op alle drukke fietsroutes gebeurt.

Lees ook: GVB-directeur wordt ook voorzitter Fietsersbond

De bond pleit voor verdubbeling van het budget. Want terwijl de gemeente de komende vijf jaar 54 miljoen euro investeert in verbeteringen voor fietsers, geeft de gemeente Utrecht maar liefst 186 miljoen euro uit in een periode van vier jaar.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2qzOuRY'Verdubbel%20het%20budget%20voor%20verbeteringen'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten