dinsdag 30 mei 2017

Amsterdammers vallen in de prijzen bij Young Impact Awards

Vier jonge Amsterdammers zijn vanmiddag in de prijzen gevallen tijdens de eerste editie van de Young Impact Awards. Lisa Roth (18), Lotte Smit (25), Miloeska Fennema (24) en Sytze Stempvoort (22) kregen de awards uitgereikt in de Ziggo Dome. De awards zijn in het leven geroepen om jongeren, die de wereld een beetje mooier maken, in het zonnetje te zetten.

Lisa Roth ontving de Young Creativity Award. Zij is de jongste deelnemer van het platform Music Generations. Het doel van Music Generations is om met muziek een brug slaat tussen generaties en culturen.
 
Het duo Lotte Smit en Miloeska Fennema ging er vandoor met de Young Education Award voor hun platform Jij bent het waard. Hiermee willen zij bereiken dat jongeren in het voortgezet onderwijs zich weer waardevol gaan voelen. Ze kwamen op dit idee nadat ze vroeger op de middelbare school zelf het slachtoffer waren van pesters. 'Dit is een keer punt geweest. Dat we hier staan en dit hebben gewonnen. Dat wij op een podium staan en dat anderen dit ook kunnen bereiken. En dat willen we echt meegeven aan jongeren: dat zij dit ook kunnen. Want wij kunnen het ook.'
 
De laatste award voor een Amsterdammer was de Young Environment Award. Sytze ontving deze vanwege zijn bedrijf PeelPioneers. Zij zetten citrusschillen om in waardevolle grondstoffen.
 
Tijdens de  Young Impact Awards waren veel bekende jonge Nederlanders aanwezig. Zo kwamen op de rode loper de mannen van streetlab langs met hun karaokeband. Ook was The Voice Of Holland zangeres en sinds kort Amsterdamse Maan van de partij. Andere namen waren Nathan Rutjes, Rico Verhoeven, Ronnie Flex en Teske de Schepper.
 
Daarnaast was winnares van de internationale kindervredesprijs 2016 Kehkashan Basu naar Amsterdam gekomen om een speech te geven aan jongeren in de zaal. Ze vertelde over de urgente problemen waar de wereld in haar ogen mee geconfronteerd wordt. Om de wereld beter door te geven aan de volgende generatie is het nu tijd voor actie, aldus Basu.
 
In totaal waren er ongeveer 10.000 jongeren aanwezig bij de eerste editie van Young Impact Awards. Het evenement is gebaseerd op WE Day, dat inmiddels wordt gevierd in Canada, Amerika en Engeland. Dat evenement is uitgegroeid tot één van de grootste jongerenbewegingen ter wereld.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2qx52tU
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten