woensdag 31 mei 2017

Politieauto's kampen met problemen door kapotte apparatuur

Uitvallende navigatie, geen contact meer maken met de meldkamer. Het zijn twee problemen waardoor sommige politieauto's niet meer operationeel inzetbaar zijn. De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg heeft hierover een brandbrief gestuurd aan de landelijke politietop.

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie erkent het probleem en zegt dat de problemen in het hele land spelen, zo schrijft het AD vanochtend.

Het systeem dat vaak de geest geeft is het zogenaamde plaatsbepalingssysteem (PBS). Het systeem is ingebouwd in de meeste politiewagens en ermee kunnen gegevens worden opgevraagd en het bevat een navigatiesysteem. Ook worden ern berichten vanuit de meldkamer naar het systeem gestuurd.

Dit systeem heeft de laatste tijd steeds vaker verbindingsproblemen, de kaarten zijn niet geupdatet en de plaatsbepaling is onnauwkeuring. Dit kaart Aalbersberg allemaal aan in zijn brandbrief. Het systeem kampt met de problemen in zowel oude als nieuwe voertuigen. 'Tussen teams ontstaat strijd om het gebruik van nog wel functionerende voertuigen', schrijft Aalbersberg.

Agenten gaan de problemen vaak uit de weg door de gps van hun eigen telefoon te gebruiken of door met hun eigen mobiel de meldkamer te bellen. De problemen bestaan al langer. Vorig jaar kwamen er ook al klachten uit het politiekorps met betrekking tot de apparatuur. De korpsleiding zei toen te verwachten dat de problemen begin dit jaar zouden zijn opgelost.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2rdsH18's%20kampen%20met%20problemen%20door%20kapotte%20apparatuur
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten