maandag 29 mei 2017

Reinier van Dantzig lijsttrekker voor D66

Reinier van Dantzig is door de D66-leden gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 1028 leden brachten in total hun stem uit. Daarvan stemden 51,4 procent voor Van Dantzig.

In de race om het lijsttrekkersschap waren ook Abdeluheb Choho (32,1 procent) en Dehlia Timman (16,5 procent). 'Na vier pittige debatten en veel campagneactiviteiten georganiseerd door de kandidaat-lijsttrekkers zelf, hebben onze leden hun keuze gemaakt. We mogen als D66 trots zijn op deze drie Amsterdammers. Met de winnaar kijken we vol enthousiasme uit naar de gemeenteraadsverkiezingen', zegt D66-voorzitter Saskia Groenewoud in een persbericht.

Lees ook: Choho wil lijsttrekker D66 worden: 'Nieuw verhaal vertellen'

De vorige lijsttrekker, Jan Paternotte, vertrok na de Tweede Kamerverkiezingen naar Den Haag. De strijd om het lijsttrekkersschap ging niet helemaal zonder slag of stoot. Zo nam Choho een video op met erelid Jan Terlouw zonder dat laatstgenoemde door had dat het om een ondersteuning voor de race om lijsttrekker ging. Ook waren er - ondanks dat het geen openbare verkiezing was - campagnes opgezet via social media en de zoekresultaten van Google.

Lees ook: 'Meerdere kandidaten lijsttrekkersschap D66'

Choho en Timman bedanken de D66'ers die op hen hebben gestemd. 'Ik wens Reinier alle geluk en wijsheid toe als lijsttrekker, hij heeft het verdiend', aldus Timman. Choho: 'Ik wil Reinier van harte feliciteren. D66 Amsterdam heeft met hem een hele goede lijsttrekker. Ik zie er naar uit om onder zijn leiding de campagne van de gemeenteraadsverkiezing in te gaan.'

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018. D66 zit nu met 14 zetels in de raad en zit in het college als grootste partij na de verkiezingen in 2014.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2rOWNcq
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten