dinsdag 30 mei 2017

Nieuwe beelden poging verkrachting in Opsporing Verzocht

Dinsdagavond zijn er nieuwe beelden uitgezonden van de man die een 27-jarige vrouw met geweld probeerde te verkrachten bij Spaklerweg. Een worsteling tussen dader en slachtoffer staat duidelijk op beveiligingsbeeld.

Eerder zonden we bij Bureau 020 al beelden uit waarop de dader is te zien. Hij achtervolgt een vrouw die na een avond stappen uit de stad fietst. Ze fietst in de nacht van zondag 16 op maandag 17 april rond 4.30 uur over het Amstelplein in Oost richting de Spaklerweg. Ter hoogte van het gebouw van Delta Lloyd parkeert ze haar fiets om te gaan plassen achter een heg. 

Lees ook: Man gefilmd die vrouw door de bosjes sleurt voor verkrachting

De dader fietst eerst voorbij maar parkeert later eveneens zijn opvallende fiets, stapt af, hijst zijn broek nog een keer op en stapt op de vrouw af. Ze heeft hem pas in de gaten als hij vlak naast haar staat. Ze probeert hem van haar af te slaan. Dit lukt niet, de dader sleept haar een stukje mee en werkt haar vervolgens tegen de grond. Dan probeert hij haar te verkrachten. Maar plotseling staat de man weer op en gaat weg. De beelden van de worsteling waren nog niet eerder naar buiten gebracht.

Opvallend is dat de dader na de poging eerst weer richting het Amstelplein loopt, waarna hij terug naar zijn fiets rent. Daarna rent hij weer terug naar het Amstelplein en weer terug naar zijn fiets. Daarna fietst hij weg in de richting van het Amstelplein. 

De vrouw was die nacht uit geweest in Café de Waard aan het Leidseplein. Het is mogelijk dat de dader haar vanaf die plek heeft gevolgd. De dader fietste op een fiets die duidelijk te klein voor hem was. Het kan zijn dat iemand deze fiets mist. De fiets kan ook goed van een vriend of partner van de dader zijn geweest.

Mensen die tips hebben wordt gevraagd te bellen met 0800-6070. Anoniem kan ook via 0800-7000.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2rkLW9K
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten