zaterdag 27 mei 2017

Schiphol plaatst meer 3D-scanners tegen lange wachtrijen

Schiphol gaat, om de lange wachtrijen tegen te gaan, 67 3D-scanners plaatsen bij de veiligheidscontroles. Het moet de doorstroom van passagiers versnellen.

Ook hoeven laptops en vloeistoffen niet meer uit de tas. Tests hebben al goede resultaten opgeleverd. 'Formeel moet de stabiliteit nog worden vastgesteld door de autoriteiten. Daarna maken we de definieve keuze', zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf.

De werkdruk van de beveiligers gaat door de miljoeneninvestering ook omlaag. Er komt ook nieuwe software die de passagiersstromen moet voorspellen. Zo kan er sneller en beter worden ingespeeld op de reizigers. Volgens de woordvoerder is het huidige systeem verouderd.

Het belooft weer een drukke zomer te worden voor de luchthaven. Vakbonden maken zich zorgen over de bemanning van de paspoortcontrole. Te weinig marechaussee zorgt op drukke momente voor lange rijen. De directeur van Schiphol heeft onlangs beloofd dat er in de zomer verbeteringen zullen komen bij de security en check-in. Leen van der List van FNV Schiphol is er niet gerust op. 'Er zouden minstens vierhonderd medewerkers bij moeten komen, een honderdtal is lang niet voldoende.'

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2rtCJww
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten