donderdag 18 mei 2017

Nieuwmarktbuurt slibt dicht: urenlang zoeken naar parkeerplaats

Het is zo druk met auto's in de Nieuwmarktbuurt, dat bewoners er gek van worden. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant moeten automobilisten soms urenlang naar een parkeerplaats zoeken.

De gemeente zou volgens de bewoners te weinig doen om de parkeeroverlast terug te dringen. Vorig jaar werd parkeren onder de Stopera iets goedkoper gemaakt om de Nieuwmarktbuurt te ontzien. Daar bleef het bij, tot onvrede van Ben van Duin, woordvoerder van actiegroep Buurtparkeren.

Aantal bezoekers toegenomen

'Die maatregel zorgt voor tien auto's minder. Dat is niks', zegt hij tegen De Telegraaf. 'Het heeft niet geleid tot een lagere parkeerdruk in de buurt, want volgens ons is het aantal bezoekers juist toegenomen'.

Wethouder Litjens (Verkeer) beweert dat de overlast wel meevalt. 'De gemiddelde looptijden van de gevonden parkeerplek naar de woning van de vergunninghouder zijn korter geworden', zegt Litjens. 'Ook vinden zij sneller een plek dan voorheen'.

Litjens laat weten in gesprek te willen blijven met de actiegroep, naar eigen zeggen 'om te kijken of meer aanvullende maatregelen mogelijk zijn'.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2pRn7CA
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten