zaterdag 26 december 2015

Blindengeleidehond Ian aan de beterende hand

Het gaat weer goed met blindengeleidehond Ian. De hond van Jasper en Marion werd begin deze maand in het Diemerbos aangevallen door een andere hond.

De eigenaar liet Ian en het blinde stel ontredderd achter, en hij is nog altijd niet gevonden. Dat hij zomaar is weggegaan, steekt Jasper en Marion nog het meest. 'Wat weerhoudt de eigenaar er nou van. Dat hij zo weggaat. Je kan natuurlijk schrikken. Je hebt zo veel mogelijkheden gehad om contact met ons op te nemen of de politie. In theorie kan hij ook denken: het zou allemaal wel. Niemand weet dat ik het ben geweest, dus ik geloof het wel. Hoe kan iemand daar nou zo dom in zijn', zegt Jasper tegen AT5. 

Lees ook: Blindengeleidehond Ian ligt met drains thuis in de mand

Ondanks dat Ian zwaargewond raakte, kan hij nu toch weer zijn baasjes bijstaan. Ook is Ian niet bang voor andere honden en blij dat hij weer naar buiten mag, zegt zijn baasje: 'Ian gaat weer richting volledige gezondheid. Hij loopt nog bij de dierenarts. Maar op dit moment ziet het er erg goed uit.'

Lees ook: Blind echtpaar achtergelaten in Diemerbos na aanval op geleidehond

De aanval op Ian maakte heel wat los: Jasper en Marion kregen een hoop steunbetuigingen. 'Ook reacties van mensen die we al lang niet meer spraken, die hun medeleven toonden. Op straat kunnen we bijna niet meer normaal lopen: iedereen spreekt ons aan en vraagt hoe het met hem gaat', zegt Marion. Jasper vult aan: 'Eigenlijk is het heel dubbel. Het laat zien hoe bizar de daad is, maar ook hoe mensen meeleven en het eigenlijk allemaal veroordelen. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1IvxPTa
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten