woensdag 30 december 2015

Strontregen kleurt Sarphatipark wit

Wie deze dagen rond schemering in de buurt van het Sarphatipark in de Pijp moet zijn, doet er goed aan een paraplu mee te nemen. Een grote groep spreeuwen, die in het park verblijft, zorgt dan namelijk steevast voor een 'witte strontregen'.

Ook vanavond was het weer rennen om de kleding schoon te houden. 'Wat kut', reageert een omstander die net niet snel genoeg is en een dikke, witte klodder poep op zijn hoofd krijgt. En dat denken meer buurtbewoners de laatste tijd. De spreeuwen zijn op doorreis van Noord naar Zuid-Europa, maar het warme weer zorgt ervoor dat ze langer in de stad blijven plakken.

En dus is het nu al een tijdje raak rond de schemering, of, om het in de woorden van ondernemer Jaap te zeggen: 'Dan begint de strontregen. Als het waait is het helemaal erg, dan waait de stront echt over de hele straat. Auto's worden helemaal wit, als je nog geen witte auto hebt, dan is die dat wel tegen de avond'. 

Begin 2016 belooft het kouder te worden in het land, de verwachting is dat de spreeuwen dan ergens in Zuid-Europa de boel gaan onderschijten. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1R92ZRq
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten