dinsdag 29 december 2015

Amsterdammer kan fluiten naar miljoenenprijs van ex

Een recentelijk gescheiden Amsterdammer heeft geen recht op de helft van de Postcode Kanjer van ruim twee miljoen euro die zijn ex-vrouw begin dit jaar won. De twee waren toen nog getrouwd.

De scheiding werd in juni van dit jaar uitgesproken en werd in oktober doorgevoerd bij de Burgerlijke stand. De vrouw won de Postcode Kanjer van 2.109.655 euro in januari, dus nog voordat de scheiding werd uitgesproken. De man vond dat hij recht had op de helft van het geld, omdat hij ruim 30 jaar met de vrouw getrouwd was geweest en dat zij zeer lange tijd meespeelden met de Postcode Loterij.

Lees ook: Groot feest in Zuidoost na bekendmaking geldprijzen

De vrouw voerde echter aan dat al in oktober 2014 de waarde van de gezamenlijke goederen was vastgesteld, enkele maanden voordat zij de prijs won. Ook zei ze dat ze al zeker vier jaar niet meer samenwoonden. Volgens de winnares had haar man haar verlaten voor een jongere vriendin.

De rechter heeft bepaald dat de man geen recht heeft op de helft van de miljoenenprijs. Volgens de rechtbank behoort de gewonnen prijs niet tot de gemeenschap.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/22w2Ixo
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten