dinsdag 29 december 2015

'Eerste vorstloze decembermaand ooit'

Met nog drie dagen te gaan, ziet het ernaar uit dat december de eerste vorstloze decembermaand ooit wordt, sinds de start van de metingen in De Bilt in 1901. Dat meldt Weeronline.nl. De gemiddelde temperatuur komt deze maand uit op 9,7 graden, dat is bovendien de hoogste temperatuur ooit gemeten in de laatste maand van het jaar.

Het oude record van gemiddeld 7,3 graden stamt uit 1974. ,,Tot dit jaar kwam het in december altijd wel een keer tot (lichte) vorst. Dit jaar lukt dit niet. Sterker nog: de minimumtemperatuur van deze maand ligt met 3,3 graden een behoorlijk stuk boven het vriespunt'', aldus het weerplatform.

Volgens Weeronline is de kans dat we hier nog onder komen klein. Komende nachten ligt de minimumtemperatuur rond 6 graden. Tijdens de nacht van de jaarwisseling koelt het mogelijk af tot 4 graden.

Opmerkelijk is dat de gemiddelde temperatuur deze maand hoger is dan de gemiddelde aprilmaand (9,2 graden) en bijna een graad warmer dan de warmste maartmaand ooit. Dat was 8,8 graden in 1991.

Overigens is het is niet zo dat we nog helemaal geen vorst hebben gehad in de afgelopen maanden. Vorige maand kwam het één keer voor.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1mnxUxM'Eerste%20vorstloze%20decembermaand%20ooit'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten