maandag 28 december 2015

'Amsterdam City wil tegenonderzoek naar verkeersplannen Litjens'

Ondernemersvereniging Amsterdam City wil een tegenonderzoek naar de verkeersplannen van wethouder Pieter Litjens. De vereniging spreekt van een 'misleidende voorstelling van zaken'.

Dat schrijft De Telegraaf. Litjens presenteerde de plannen afgelopen november na een kentekenonderzoek. Uit dat onderzoek blijkt dat maar een kwart van het verkeer in het stadshart een bestemming heeft in het gebied, zoals laad/losverkeer of vergunninghouders. Volgens de wethouder biedt dit kans om het aantal auto's door het stadshart substantieel te verminderen. Daarom wordt de Munt autoluw gemaakt en kunnen automobilisten straks niet meer de hele gracht afrijden.

'De automobilisten die op een van de grachten of elders in het centrum willen parkeren, worden in dit rapport ineens niet meer als bestemmingsverkeer bestempeld. Dat is wel erg kort door de bocht. Maar de wethouder wil op basis van deze interpretatie van de cijfers wél vergaande maatregelen doorvoeren om het stadshart nog onbereikbaarder en autoluwer te maken. Met alle gevolgen van dien voor ondernemers', zo zegt voorzitter Willem Koster van Amsterdam City in de krant.

Volgens Koster wordt de binnenstad in een taartvorm verdeeld, waardoor er een veel langere reistijd ontstaat. De vereniging neemt een onafhankelijk adviesbureau in de arm die de de ruwe data van het kentekenonderzoek opnieuw analyseert. De woordvoerder van de wethouder zegt tegen de krant benieuwd te zijn naar de resultaten. Eerder uitte de VVD ook al kritiek op de plannen van Litjens.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1Oq3MIF'Amsterdam%20City%20wil%20tegenonderzoek%20naar%20verkeersplannen%20Litjens'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten