donderdag 31 december 2015

Benefietavond voor Amsterdamse zangeres Lils Mackintosh

Zangeres Lils Mackintosh is blij dat 2015 er bijna opzit. Ze kijkt uit naar 2016, want dan kan er wellicht iets aan de pijn van haar ziekte gebeuren.

Volgende week zaterdag wordt er in Blijburg een benefietavond georganiseerd om geld in te zamelen om haar in een kuuroord te krijgen. Mackintosh lijdt al vijftien jaar aan reuma. Dit zorgt er voor dat ze veel pijn én een permanente longontsteking heeft. 'Ik ha hierdoor regelmatig out', vertelt ze. 'Omdat ik gewoon niet genoeg zuurstof binnenkrijg'. 

Sinds vorig jaar krijgt de ziekte steeds meer de overhand en is Mackintosh gestopt met zingen. 'Ik zit gewoon gevangen in dit lichaam', vervolgt ze. Lils' arts kwam met de suggestie om haar naar een gespecialiseerd kuuroord te sturen. Maar de kosten hiervoor zijn zo hoog, dat ze de financiering zelf niet rond krijgt. 'Drie hele lieve vriendinnen kwamen daarom met het idee om een benefietavond te organiseren. Hans Dulfer komt onder meer, helemaal te gek'.

Lils hoopt dat de benefiet vijfduizend euro oplevert. 'Dat zou genoeg zijn. Ik ga gewoon beter worden, come on, ik ben Lils Mackintosh, don't fuck with me!'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1R1qw8O
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten