donderdag 31 december 2015

Vakbonden: 'Faillissement V&D diep triest voor personeel'

Het faillissement van V&D is een trieste zaak voor de 10.000 werknemers van het bedrijf die nu hun baan verliezen en in grote onzekerheid zijn over de toekomst. Dat stelden vakbonden CNV en FNV donderdag.

'Het faillissement van V&D komt natuurlijk niet als een verrassing, maar het is diep triest', zei FNV-bestuurder Niels Suijker. Door het op oudejaarsdag uitgesproken faillissement verliezen de 10.000 werknemers van V&D formeel hun baan. Ze worden de komende zes weken doorbetaald door het UWV.

In de tussentijd werken de bewindvoerders van V&D aan een doorstart. 'Maar het is heel onzeker wat dat oplevert', zei CNV-bestuurder Martijn den Heijer. 'Het schijnt allemaal heel ingewikkeld te liggen. Ik verwacht niet dat er op heel korte termijn duidelijkheid is.'

Leegstand
Detailhandel Nederland maakt zich zorgen over de leegstand van winkels in binnensteden. 'Als V&D geen doorstart maakt, zal de leegstand oplopen', aldus voorzitter Guido van Woerkom. 'Dat doet afbreuk aan de aantrekkingskacht op het winkelend publiek.' Volgens Van Woerkom wordt het een 'enorme uitdaging' voor gemeenten om hun binnenstad vitaal te houden. Daartoe moeten met winkeliers afspraken worden gemaakt over het aanpakken van leegstand.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1mrU1Dq'Faillissement%20V&D%20diep%20triest%20voor%20personeel'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten