maandag 28 december 2015

'Meisjes in kelder belwinkel Comeniusstraat niet misbruikt'

De meisjes die in oktober werden gevonden in de kelder van een belwinkel aan de Comeniusstraat zijn waarschijnlijk niet misbruikt.

Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn (Jeugdzorg) in antwoorden op Kamervragen van de VVD, weet De Telegraaf. De belwinkel werd eind oktober gesloten omdat zich daar een aantal incidenten met minderjarige meisjes hadden voorgedaan. Een 33-jarige Amsterdammer van Nigeriaanse afkomst werd aangehouden. Verdachte Olalekan S., zou onder andere een meisje in brand willen hebben steken toen hij haar achtervolgde met een jerrycan.

In de kelder van de belwinkel lagen diverse matrassen, lingerie en andere kleding. Diverse malen werden daar door de politie meisjes van tussen de 15 en 20 jaar oud aangetroffen. Sommigen van hen waren afkomstig uit een nabijgelegen orthopedagogisch centrum voor kwetsbare jongeren. Wat zich precies in de kelder heeft afgespeeld is volgens de staatssecretaris nog niet duidelijk. In ieder geval zouden er bij de incidenten geen meisjes uit de jeugdinstelling zijn betrokken. In januari komt de zaak voor de rechter.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1mfIOGD'Meisjes%20in%20kelder%20belwinkel%20Comeniusstraat%20niet%20misbruikt'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten