maandag 28 december 2015

Voor de beste oliebol moet je in de Bijlmer zijn

Een dikke 8 krijgen de oliebollen van gebakkraam Verwijk op het Bijlmerplein en daarmee zijn het de beste bollen van de stad.

'Lekker knapperige korst. (...) Goed van structuur, hapt lekker weg', zo omschrijft het AD de oliebollen uit de Bijlmer in de jaarlijkse oliebollentest. De krant heeft meteen ook iets aan te merken: 'De vulling is aan de zuinige kant, daar valt nog iets te winnen. (...) Niet iedereen waardeert het bestrooien met vanillesuiker'. De oliebollen van Verwijk komen uit op plek 36.

De volgende Amsterdamse bol is pas terug te vinden op plek 77 en krijgt een magere 6,5. Over de oliebollen van Hollandse Gebakkraam Albers op de Renswoudestraat schrijft het AD: 'Receptuur is altijd een keuze. Hier is sprake van erg veel appel en overdaad schaadt. De bollen hadden ook een minuutje langer in de olie mogen liggen en zijn nu maar net gaar'.

Nog minder doen de bollen van Mirella's Delicatesse Specialist en Hollandse Gebakkraam J.C. van Gemert en Zoon het. De kramen op respectievelijk de Buiksloterweg en het Cornelis Troostplein scoren beide een 6.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1JbH76Y
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten