woensdag 28 juni 2017

Vandaag uitspraak in Passageproces

Ruim acht jaar na de eerste zittingsdag komt er vanochtend een uitspraak van de rechtbank in het hoger beroep van het Passageproces. De geruchtmakende zaak draait om zeven moorden in de onderwereld tussen 1993 en 2005. Een groot deel speelde zich af in Amsterdam.

Vandaag wordt bekend welke straf Dino Soerel krijgt. Hij wordt gezien als een van de kopstukken van de Amsterdamse onderwereld ten tijde van de liquidaties. Hij zou samen met ondermeer Willem Holleeder en Stanley Hillis een van de opdrachtgevers zijn van de liquidaties. Hij zou er een dodenlijst op na hebben gehouden. Op basis hiervan zou hij geregeld opdrachten geven aan huurmoordenaars. Er is tegen hem levenslang geëist.

Lees ook: Grootste proces ooit nadert zijn einde: 'Het is alles of niets. Vrijspraak of levenslang'

Tegen Soerel werd al eerder levenslang geëist, maar uiteindelijk kreeg hij zes maanden cel vanwege gebrek aan bewijs. Toen werd kroongetuige Peter La Serpe niet meegewogen in de zaak. Dit keer is dit wel het geval. De verklaring van La Serpe en de andere kroongetuige Fred Ros zullen de doorslag geven. 

Mede op aanwijzen van Ros pakte justitie in 2014 Willem Holleeder op. Holleeder wordt apart berecht, deels voor de moorden die ook in het Passageproces spelen.

De uitspraak in het hoger beroep dat bijna vier jaar duurde is om 10.00 uur. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2spdXtD
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten