maandag 26 juni 2017

Basisschoolleraren leggen werk neer, scholen beginnen uur later

Bijna alle basisscholen in de stad beginnen vanochtend een uur later door een landelijke lerarenstaking. De basisschoolleraren leggen tussen 8.30 uur en 9.30 uur hun werk neer.

De leraren doen dat vooral vanwege de lage salarissen en de hoge werkdruk. Een net beginnende basisschoolleraar verdient met 2436 euro bruto 7% minder dan een collega die net begint op een middelbare school.

AT5 besteedde dagelijks aandacht aan de situatie in het Amsterdamse basisonderwijs. Meer lezen doe je op AT5.nl/onderwijs.

Ook klagen leraren over een te hoge werkdruk. Ze moeten bijvoorbeeld alle toetsgegeven verwerken, registreren en analyseren. Daarnaast moet er van elke leerling een leerlingvolgsysteem worden opgesteld en bijgehouden. Dan moet er nog voor iedere periode van zes weken een groepsplan worden geschreven over de ontwikkeling van de klas in zijn geheel.

Tekort
Op dit moment heeft Amsterdam een tekort van 71 fulltime leraren. Ondertussen neemt het aantal leerlingen toe. De afgelopen vijf jaar zijn er 5% meer leerlingen bijgekomen en de komende drie jaar zal er naar verwachting nog 7% bijkomen.

Een aantal scholen organiseert tijdens de staking op het schoolplein een bijeenkomst of een ontbijt, zodat de leraren kunnen uitleggen waarom ze actie voeren.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2tdYa51
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten