vrijdag 30 juni 2017

Krakers ADM-terrein moeten uiteindelijk tòch vertrekken, maar geven nog steeds niet op

De krakers van het ADM-terrein in Westpoort moeten mogelijk vertrekken. Ze zitten er al bijna twintig jaar en deze week oordeelde de rechter dat het bestemmingsplan van de terreineigenaar voldoet. Dat zou betekenen dat de vrijbuiters moeten vertrekken. De bewoners zelf zien dat anders.

Ze hebben speciaal voor AT5 het vuur aangemaakt. 'We willen het vuur symbolisch brandend houden. Omdat we hier gewoon gaan blijven', aldus een bewoner van het ADM-terrein. 

Vorig jaar oordeelde de rechter dat de krakers op het terrein mochten blijven. Maar deze week werd het tegenovergestelde bepaald. Het bestemmingsplan van vastgoedbedrijf Chidda, de officiële eigenaar van het terrein, moet volgens de rechter gehandhaafd worden. Eigenaar Chidda wil het terrein verhuren aan een scheepsreparatiebedrijf. 

Lees ook: Bewoners ADM-terrein mogen voorlopig blijven zitten

De bewoners zien dit nog niet als laatste besluit. 'De gemeente hoeft alleen maar te handhaven als daar een noodzaak toe is. Deze rechter meende van wel, de vorige van niet. Wij zijn heel benieuwd wat de volgende er van vindt', zegt een andere bewoner. 

Culturele vrijhaven

Volgens de bewoners trekt het terrein tienduizenden bezoekers per maand. 'Blijkbaar hebben we iets neergezet dat mensen inspireert. Dat is belangrijk voor de stad denk ik. Echt een culturele vrijhaven.'

Lees ook: Demonstranten houden bomenkap ADM-terrein tegen

De gemeente laat weten de uitspraak van de rechter te bestuderen en in de loop van volgende week met een reactie te komen. Volgens de krakers is een hoger beroep de enige logische volgende stap.

De bewoners hebben een brief naar de gemeente verstuurd met het aanbod om hun pleidooien te schrijven, mochten zij zich onzeker voelen over het beroep en over hun advocaten. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2txLXci
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten