woensdag 28 juni 2017

Zes verdachten moord Djordy Latumahina voor het eerst voor de rechter

Vanmiddag is de eerste zitting tegen zes mannen die worden verdacht van de moord op Djordy Latumahina (31). Latumahina werd in oktober vorig jaar in zijn auto doodgeschoten in een parkeergarage onder het appartementencomplex, waar hij woonde samen met zijn vriendin en dochtertje.

In de auto zaten ook zijn vriendin en dochtertje. De vrouw werd ook geraakt door meerdere kogels en overleefde de aanslag ternauwernood. Latumahina's 2-jarige dochtertje bleef lichamelijk ongedeerd.

Uit het onderzoek van de politie bleek al snel dat Latumahina niet het beoogde doelwit van de daders was. De schutters hadden het vermoedelijk gemunt op een crimineel die ook in het appartementencomplex woonde, en zijn zelfde donkere Mini Cooper in dezelfde garage parkeerde.

Lees ook: Liquidatie Djordy Latumahina was vergissing, vijf verdachten opgepakt

Zes verdachten voor de rechter
In totaal zijn er nu zes verdachten in de zaak, zij moeten vanmiddag allemaal voorkomen. Eén van hen, Benito L. zit niet in voorarrest, maar moet wel voor de erchter verschijnen. Justitie denkt dat Cedric R. (39) de moord heeft uitgelokt en de aanslag heeft gecoördineerd. Zijn broer, Wendell R. (45) wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de uitvoering van de moord.

Van de 41-jarige Djurgen W. (40) wordt gedacht dat het de schutter is. De 44-jarige Ulrich B. zou de vluchtauto's hebben bestuurd. Giovanni D. wordt, net als Benito L. verdacht van het helen van de gebruikte vluchtauto's. Ook worden alle mannen verdacht van het deel uitmaken van een criminele organisatie die als oogmerk had om liquidaties te plegen.

Lees ook: Vrienden Djordy: 'Zijn naam wordt gezuiverd nu politie ook uitgaat van vergissing'

Gouden tip van 25.000 euro
Een tweede schutter is nog voortvluchtig. De hoofdofficier van justitie heeft voor de gouden tip een beloning van 25.000 euro uitgeloofd.

De zaak van vanmiddag is een zogenaamde proformazaak. De rechter zal onder andere besluiten over het wel of niet verlengen van het voorarrest van de verdachten. AT5-verslaggever Tessa Neijland is bij de rechtszaak aanwezig en zal via Twitter verslag doen.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2tjB7WK
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten