vrijdag 30 juni 2017

Advocaat 6-jarig slachtoffertje pitbull overweegt juridische stappen tegen dierenasiel

De advocaat van de ouders van het 6-jarige meisje dat vorig jaar juli meerdere keren in haar gezicht werd gebeten door een pitbull, bekijkt of de Dierenopvang Amsterdam nalatig is geweest bij de plaatsing van pitbull Charly.

'We hebben vragen over de gang van zaken bij het het dierenasiel en de plaatsing van de pitbull', laat advocaat Arlette Schijns weten aan AT5. Een bericht van Het Parool, dat er al juridische stappen genomen zijn tegen DOA, is niet juist, zo zegt Schijns. 'Er moet eerst een juridische basis zijn om het asiel op aan te spreken. We zijn aan het uitzoeken of die er is.'

Mishandeld door vorige baasje
Het dierenasiel waar de pitbull een paar weken eerder was geadopteerd, was op de hoogte van het verleden van de hond. De hond kwam in het asiel omdat zijn vorige baasje hem had mishandeld. Medewerkers van DOA testten en trainden Charly en kwamen tot de conclusie dat het een hond met een autoriteitsprobleem was. Een hond die beter niet in contact kon komen met kinderen onder de 17 jaar.

'Wij voelen ons ontzettend verantwoordelijk voor onze honden', zegt Hans Fokkens, directeur van de dierenopvang. 'Maar de eigenaresse wist wat er met Charly mankeerde. Dat staat ook zwart op wit. Ik ben dan ook verbaasd door haar reactie'.

Verschrikkelijk
'Wat dat meisje is overkomen, is werkelijk verschrikkelijk', zegt Fokkens. 'Als vader kan ik me de reactie van de ouders van het slachtoffer voorstellen. Ik zou ook alles doen wat binnen mijn macht ligt om recht te halen. Toch zou ik het boetekleed niet willen aantrekken'.

Lees ook: Eigenaar pitbull had niet op zesjarige kind gerekend: 'Charly rende meteen op haar af'

Pas na bijtincident op hoogte gebracht
In de rechtszaal verklaarde de voormalige eigenaresse van Charly, dat ze niet wist dat de hond niet in contact mocht komen met kinderen. Ze zou pas na het bijtincident door het DOA op de hoogte zijn gebracht. Ook de advocaat van de vrouw stelde tegenover de rechter dat Charly nooit aan haar meegegeven had mogen worden.

Op een onbewaakt moment kroop het 6-jarige slachtoffertje door de spijlen van een hek. Ze kwam terecht in een tuin waar de eigenares van Charly met hem aan het oefenen was. De pitbull greep het meisje direct in haar gezicht. Haar ouders zagen de aanval op hun kind gebeuren, maar konden door het hek niets ondernemen.

Lees ook: Hond die meisje in gezicht beet, heeft 'justitieel verleden'

Civiele procedure gestart
Pitbull Charly is na het incident afgemaakt. Het meisje zal zware littekens aan de aanval overhouden. Omdat de ouders vinden dat het asiel nalatig is geweest bij de plaatsing van de hond, zijn zij een civiele procedure gestart.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2s97Xpn
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten