dinsdag 27 december 2016

Jaarlijkse menora-aansteking Gelderlandplein valt in water door laag plafond

De jaarlijkse menorah-aansteking op het Gelderplein in Zuid is vanmiddag in het water gevallen vanwege een laag plafond. De menora moest op last van de brandweer een minuut na aansteking weer worden gedoofd.

De grote menora wordt ieder jaar traditiegetrouw op het middenplein in winkelcentrum Gelderlandplein aangestoken ter viering van het Joodse feest Chanoeka. De eigenaar van het winkelcentrum besloot echter dat de aansteking na een rigoureuze verbouwing niet meer paste bij het luxe winkelwalhalla. Daarom werd vanmiddag uitgeweken naar een voormalig winkelpand elders op het Gelderlandplein, meldt rabbijn Zwi Spiero aan AT5.

'Al sinds 1993 doen we de aansteking van de menora daar, maar door het besluit van de eigenaar moesten we nu uitwijken naar een andere plek', legt Spiero uit. 'Het was een gezellige happening, alleen moest de menora, die normaal een uur brandt, na minder dan een minuut alweer worden gedoofd. Door het lage plafond op deze nieuwe plek was het niet verantwoord de menora langer aan te houden.'

De rabbijn weet nog niet op welke plek de aansteking volgend jaar wordt gehouden. Geruchten dat de aansteking vanwege de veiligheid werd verplaatst blijken niet te kloppen.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2hL3WT7
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten