vrijdag 30 december 2016

Straalbezopen automobilist richt schade aan in Westelijk Havengebied

Een 32-jarige man uit Litouwen is gisteravond betrapt met bijna zeven keer de toegestane hoeveelheid alcohol op achter het stuur.

Omstanders alarmeerden de politie via 112 nadat een man met zijn auto een hek plat had gereden en een caravan had geschampt in de omgeving van de Hornweg. De man dacht de politie te slim af te zijn door een scherpe bocht te maken op de Hornweg. Hierbij ging de bestuurder het gras in en kwam op net twee meter afstand van een greppel tot stilstand.

De bestuurder werd aangehouden en moest een blaastest doen. 'De uitkomst hiervan leverde verbaasde reacties op bij de agenten maar ook bij de officier van justitie', zo schrijft de politie. 'Waar 0.5 promille de wettelijke grens is scoorde de Litouwer 3.22 promille. Bijna zeven maal de toegestane hoeveelheid.'

Lees ook: 'Er is niets meer van mijn auto over en ik had 'm nog wel zo goed geparkeerd'

De man bleek al twee keer eerder met drank op achter het stuur te zijn betrapt. Het rijbewijs is ingevorderd. De officier van justitie gaat de rechter vragen om het rijbewijs nietig te verklaren. Aan de verdachte is een rijverbod voor alle soorten voertuigen uitgereikt voor 21 uur.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2iph3Na
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten