woensdag 27 september 2017

Zorgen om website die studentes in armen oudere rijke mannen lokt

Mensenrechtenorganisaties CKM en Comensha maken zich zorgen om internetwebsite Rich Meet Beautiful dat rond Nederlandse universiteitsgebouwen actief jonge studentes gaat werven om ze tegen betaling aan welvarende oudere mannen, 'sugardaddies', te koppelen.

Inmiddels zouden al 2500 Amsterdamse studentes zich voor een luxe levensstijl met exotische reizen en dure geschenken hebben ingeschreven, blijkt uit cijfers van de website zelf, meldt De Telegraaf.

De website staat geregistreerd als datingbureau en niet als escortbedrijf, tot grote zorgen van mensenrechtenorganisaties CKM en Comensha. Door verschil in regelgeving wordt de veiligheid van de vrouwen niet gewaarborgd.

Belgisch verbod
De vrouwen hoeven volgens de website alleen maar tijd met rijke mannen door te brengen. Daar kan ook seks aan te pas komen. In België is het daarom inmiddels verboden om campagne te voeren voor de website, omdat het kwetsbare jonge vrouwen uitbuit.

Het CDA heeft aangegeven vragen te stellen aan de minister van Veiligheid en Justitie. 'Het is volstrekt verwerpelijk om jonge vrouwen uit te lokken voor prostitutie, dat is namelijk waar dit op neerkomt', aldus Kamerlid Madeleine van Toorenburg.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2xxapfw
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten