donderdag 28 september 2017

Groenlinks wil uitsterfbeleid grote dieren Artis: 'Dit is 19e eeuws denken'

Als het aan Groenlinks ligt zouden grote dieren als olifanten, giraffen en roofvogels zich niet meer moeten voortplanten in Artis. De beesten zouden veel te weinig ruimte hebben in de stadsdierentuin. 'Het is vreemd en ouderwets denken', zegt Artis directeur Haig Balian.

'Als je tegen mensen zegt dat ze zich niet meer mogen voortplanten, terwijl we groepsdieren zijn, ben je niet goed bezig. Dat is ook heel slecht voor dieren', meent de directeur. Volgens hem slaat het uitsterfbeleid dan ook nergens op.

Op straat krijgt hij vooral bijval van mensen die graag een bezoekje brengen aan Artis. 'Ze moeten zich toch voortplanten, anders blijft Artis niet bestaan', zegt een voorbijganger.

Lees ook: Zebraveulen geboren in Artis

'Laat olifanten rondrennen'
Rutger Groot Wassink, leider van Groenlinks in de stad, zegt een bezoekje aan Artis ook te kunnen waarderen, maar: 'Je zou willen dat die olifanten vrij kunnen rondrennen, die hokken zijn gewoon klein', aldus de voorman. 'Er zijn dieren die prima in de dierentuin kunnen. Maar bij grote dieren moet je jezelf afvragen: moeten we dit nog wel willen?'

 

 

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2fAgWPu'Dit%20is%2019e%20eeuws%20denken'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten