woensdag 27 september 2017

Analist: 'Verkoop je Ajax-aandelen, kans op winst is nul'

Geen Europees voetbal en spelers die in waarde dalen. Nu is het moment om snel je aandelen in Ajax N.V. van de hand te doen.

Dat adviseert Jim Tehupuring van Probeleggen.nl op het inloggedeelte van zijn website. De analist, bekend van De Telegraaf en RTL Z, is zelf Ajacied en was in Stockholm voor de Europa League-finale. 'Maar investeren moet je niet doen op basis van sentiment, maar op basis van realiteit en de cijfers', zegt Tehupuring.

En die realiteit is niet best. Ajax speelt dit seizoen geen Europees voetbal en loopt alleen daardoor al miljoenen mis. Het heeft ook z'n effect op ticketverkoop, tv-inkomsten en de interesse van grote sponsoren. De spelers zelf kunnen zich ook minder in de kijker spelen en worden minder waard dan ze afgelopen zomer waren.

Kapitaalvernietiging
Als voorbeeld draagt de analist Kasper Dolberg aan. Die kon afgelopen zomer weg voor ruim 50 miljoen euro. Dat hield Ajax tegen. Tehupuring noemt het 'kapitaalvernietiging'. 'Inmiddels is de speler beland op de bank, waarmee misschien wel 80 procent van de marktwaarde verloren is gegaan.' Hij denkt niet dat Dolberg ooit nog zo veel waard wordt.

'Het beeld is 180 graden gedraaid', zegt Tehupuring. 'Het enige positieve element is het hoge eigen vermogen.' Door dat laatste is Ajax interessant voor een rijke Rus of oliesjeik. Een overname is interessant voor aandeelhouders, maar de Vereniging Ajax zal als meerderheidsaandeelhouder zo'n overname tegenhouden.

Lees ook: Geld klotst tegen de plinten in Arena: Ajax boekt recordwinst van bijna 50 miljoen

Het aandeel Ajax steeg afgelopen zomer van zo'n 9 euro naar dik 11 euro en daalt nu weer. 'Zoals het er nu naar uitziet, leidt Ajax een operationeel verlies. De kans dat het winst wordt is nul. Vanwege de verslechterde omstandigheden verkoop ik.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2k27q9e'Verkoop%20je%20Ajax-aandelen,%20kans%20op%20winst%20is%20nul'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten