vrijdag 29 september 2017

Albanese migranten opgepakt na vluchtpoging uit vrachtwagen op Schiphol-Rijk

De marechaussee heeft vanochtend op Schiphol-Rijk zeven Albanese migranten opgepakt. Zij waren kort daarvoor uit een Portugese vrachtwagen geklommen en op de vlucht geslagen.

Een getuige tipte de marechaussee dat er op de Rijkerstreek zeven mannen uit een vrachtwagen waren geklommen. Nadat ze ze zich via het opengesneden zeil een weg naar buiten hadden gebaand, renden ze richting snelwegen A4 en A5. 

Een deel verstopte zich tussen de gebouwen op Schiphol-Rijk, de anderen staken met gevaar voor eigen leven de A4 over. Ondersteund door de politie kamde de marechaussee de omgeving uit. Met succes, want de zeven Albanezen werden een voor een aangetroffen en opgepakt. Zij gaan het vreemdelingentraject in.  

Vrachtwagenchauffeur
Ook de 54-jarige Portugese vrachtwagenchauffeur werd opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Toen duidelijk werd dat hij niet wist dat hij verstekelingen aan boord had, is hij weer vrijgelaten, zo schrijft de Koninlijke Marechaussee op Facebook.  

Volgens een woordvoerder van de marechaussee is het uitzonderlijk dat er in de nabijheid van Schiphol vluchtelingen worden ontdekt die in een vrachtwagen zijn meegelift. "Dat zie je vaker in Hoek van Holland en IJmuiden, bij de ferry-verbindingen naar Engeland."

Of ook deze vrachtwagen onderweg was naar Engeland, is niet bekend. Onderzoek moet uitwijzen waar de vluchtelingen zijn 'opgestapt'. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2fxTmzi
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten