donderdag 28 september 2017

Vrouwen bestelen bejaarde dames van bankpassen in supermarkt

De politie is opzoek naar twee vrouwen die twee bajaarde dames hebben beroofd van hun bankpas. De twee daders hebben op verschillende momenten in Amsterdam en in Amstelveen toegeslagen.

Op vrijdag 25 augustus doet een 83-jarige vrouw boodschappen aan het einde van de ochtend bij een supermarkt aan het Stadsplein in Amstelveen. Tijdens het winkelen wordt ze meerdere keren aangesproken door twee vrouwen die geld willen wisselen.

Als de vrouw later die dag thuis komt, blijkt haar pinpas uit haar portemonnee te zijn verdwenen. Op dat moment is er al meer dan duizend euro van haar rekening gehaald.

77-jarige vrouw
Op zaterdag 26 augustus is een andere, 77-jarige vrouw, ook boodschappen aan het doen in een supermarkt, in West. Als zij de winkel binnen komt, komen er direct twee andere vrouwen achter haar aan. Zij blijven dicht in de buurt van de oudere dame en houden haar aandachtig in de gaten.

Als de dame op leeftijd in een koelvitrine iets wil pakken, begint één van de daders tegen haar te praten. Wat het slachtoffer niet door heeft is dat de andere vrouw haar rollator pakt en haar bankpas steelt. Het tweetal heeft de buit binnen en verlaat snel de winkel. Ook van deze dame wordt van enkele duizenden euro's bestolen. 

Camerabeelden
Er zijn duidelijke camerabeelden van de vrouwen tijdens de tweede beroving. Op beelden van een pinautomaat is te zien dat een van de verdachten geld pint met de pinpas van het eerste slachtoffer. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2hzIDbM
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten