donderdag 28 september 2017

'Oud-hoofdcommissaris Welten neemt ontslag na ophef over salaris'

Bernard Welten, tot 2011 hoofdcommissaris bij de Amsterdamse politie, stapt op bij de Nationale politie na ophef over zijn salaris.

Dat met RTL-nieuws. In een brief, die in handen is van RTL, schrijft minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie dat hij een moreel beroep heeft gedaan op Welten vanwege de ophef over zijn salaris. Welten stapt vier jaar voor zijn pensioen op. Volgens Blok bespaart de politie hiermee zeven ton.

Lees ook: 'Welten verdient meer dan korpschef'

Er is al lange tijd veel kritiek op de hoogte van het salaris van Welten . Als hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie verdiende hij al flink bedrag, afspraken die tot stand kwamen onder verantwoordelijkheid van toenmalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen.

Nadat hij was weg was als hoofdcommissaris en als buitengewoon adviseur aan de slag ging, bleef hij dat salaris houden, 255.000 euro per jaar. Dat is meer dan de hoogste baas van de Nationale Politie, en ook meer dan zijn politieke baas, de minister van Veiligheid en Justitie, verdient. 

Welten was van 2004 tot 2011 hoofdcommissaris in Amsterdam. Hij werd door Job Cohen van Groningen naar Amsterdam gehaald. Hij had een lange staat van dienst in het Amsterdamse korps en was ondermeer betrokken bij de rampenbestrijding en onderzoek naar de Bijlmerramp. In zijn tijd als hoofdcommissaris kreeg hij onder andere te maken met de moord op Theo van Gogh en de Amsterdamse zedenzaak. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2fBlR2F'Oud-hoofdcommissaris%20Welten%20neemt%20ontslag%20na%20ophef%20over%20salaris'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten