dinsdag 26 september 2017

Vijf ramkraken en zware overvallen op één winkel in korte tijd

De electronicawinkel CeX op het Bijlmerplein is in half jaar tijd het slachtoffer van vijf verschillende overvallen en ramkraken. In Opsporing Verzocht werd vanavond aandacht besteed aan de reeks incidenten.

Het eerste incident is een ramkraak op 21 maart waarbij een gestolen auto de deur van de winkel open ramt. Op 22 april vindt vervolgens een tweede ramkraak plaats, weer met een gestolen auto. Dan, op 6 augustus, overvallen drie mannen de zaak. Een van hen hield met een hamer de klanten op afstand.

Lees ook: Buurtbewoners geschrokken door ramkraak Bijlmerplein

Pepperspray en een pistool
Vier dagen later, op 10 augsutus, vindt er nog een overval plaats. Nu is het één man die met pepperspray een medewerker bedreigt. Hier lukte het de medewerker de buit uit handen te nemen waardoor de dader er met lege handen vandoor gaat. Het meest recente incident vindt plaats op 1 september. Een naar vermoeden jonge man bedreigt die dag dezelfde medewerker met een pistool. 

Lees ook: Ramkrakers Bijlmerplein richten vuurwapen op buurtbewoners

Mogelijk dezelfde daders
De politie ziet overeenkomsten tussen de twee ramkraken en wil helderheid. Bij beide ramkraken werd met een gestolen auto de pui aan gort gereden en gingen de daders er op een scooter vandoor. Ook leek het bij beide incidenten alsof de daders heel goed wisten waar de duurste spullen liggen. De politie hoopt dat iemand de daders herkent. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2xvvc32
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten