vrijdag 24 februari 2017

Vluchtelingen en Amsterdammers onder één dak: 'Samen koken en feesten'

Amsterdam internationaliseert. Dat is mooi, het maakt de stad diverser. Maar waar laten we al die nieuwe Amsterdammers? En hoe zorgen we dat ze mengen met de huidige Amsterdammer?

Daar heeft woningcorporatie Ymere iets op bedacht. De Maurits, dit is een voormalig kantoorpand aan de Mauritskade. De laatste maanden van 2016 is dit pand gebruikt als woningcomplex voor Syrische vluchtelingen. Sinds dit jaar is dit pand een van de plekken waar statushouders en huurders samen komen te wonen. De helft van de woningen is te huur voor Nederlandse jongvolwassenen, de andere helft voor statushouders.

Meer dan een woning
Maar volgens Bas Bronneberg van Ymere er is een voorwaarde. 'Als huurder van een woning in de Maurits help je de vluchtelingen in Nederland hun draai te vinden. Dat kan op allerlei manieren en jij mag zelf bedenken hoe.' Je krijgt dus niet alleen een woning. Het is aan jou de taak om de statushouders wegwijs te maken in Nederland. Charmaine is een van deze huurders. zij is een Nederlandse kunstenaar die haar en de Nederlandse kunst graag op persoonlijk niveau wil delen met de statushouders. 

Lees ook: Bouw Woon Leef over internationalisering: 'Het jaagt de echte Amsterdammer weg'

Bouw Woon Leef in Pakhuis de Zwijger
Aanstaande donderdag 2 maart praten we met Bouw Woon Leef over meer van zulke initiatieven en alles wat betreft de internationalisering van Amsterdam tijdens de meet-up in Pakhuis De Zwijger. Met een aantal inspirerende gasten, waaronder wetenschappers, beleidsmakers en nieuwe Amsterdammers, gaan we in gesprek over de betekenis van migranten voor Amsterdam. En natuurlijk is er ook voor de gewone Amsterdammer een podium.

Bent u benieuwd welke richting de stad de komende jaren op gaat kijk dan voor het hele programma of om je aan te melden op: http://ift.tt/2lAVGJG.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2lB5zHj'Samen%20koken%20en%20feesten'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten