dinsdag 28 februari 2017

Ruim 13.000 steunen moeder ontvoerde Insiya

De petitie van de moeder van het ontvoerde meisje Insiya is vanmiddag al door meer dan 13.000 mensen getekend. Nadia Rashid wil hiermee bereiken dat de Indiase autoriteiten gaan samenwerken met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken om haar dochter terug te krijgen naar Nederland.

Het tweejarige meisje werd op 29 september ontvoerd uit de woning van haar oma in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Ze is vermoedelijk in opdracht van haar vader ontvoerd en meegenomen naar India. Ze zou daar mogelijk bij haar oma verblijven.

Rashid zegt in de petitie dat ze van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat eraan werkt om Insiya terug te krijgen. 'Ik zal niet stoppen tot het moment dat ik haar weer in mijn armen kan houden'. Ze schrijft verder dat ze meerdere keren contact heeft gezocht met het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken, maar dat ze tot nu toe geen enkele reactie heeft gekregen. 'Ik zal niet stoppen tot ik gerechtigheid krijg. Het is Insiya's fundamentele recht om bij haar moeder te zijn. Insiya is illegaal in India. Ze wordt gevangen gehouden en ernstig getraumatiseerd. Voor haar eigen welzijn en veiligheid moet Insiya terug naar haar moeder!'

Filmpje
Bij de petitie staat een filmpje waarin Rashid onder meer vertelt over de dag dat ze hoorde dat haar dochter was meegenomen. Ze was op dat moment niet in de woning aanwezig. De oma van de peuter paste op.

Voor de ontvoering zijn al zeker vijf personen aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) liet eerder weten acht verdachten op het oog te hebben, onder wie ook de vader van het meisje.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2luyvy2
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten