maandag 27 februari 2017

Doorrijder reed fietser (26) aan tijdens achtervolging

De 46-jarige automobilist die vrijdagnacht doorreed na een aanrijding met een fietser, werd ten tijde van het ongeval achtervolgd door de politie.

Agenten zagen de automobilist rond 04.50 met zeer hoge snelheid rijden op de IJburglaan in Oost. De dienders gingen met zwaailicht en sirene achter de wagen aan om hem tot stoppen te manen. De bestuurder stopte echter niet en ging er vandoor.

De BMW reed met hoge snelheid op de Zuiderzeeweg. Bij de kruising met de Zeeburgerdijk zagen agenten, die de achtervolging hadden ingezet, een fiets liggen met daarnaast een man. Een agent stapte direct uit om eerste hulp te verlenen, terwijl de ander de achtervolging voortzette.

Lees ook: Doorrijder van bed gelicht na aanrijding met fietser in Oost

De 26-jarige fietser is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis. De BMW werd niet veel later teruggevonden op een afgesloten bedrijventerrein aan de Cruquiusweg. De bestuurder kon kort daarna in een woning van zijn bed worden gelicht. De automobilist zit nog vast en wordt morgen voorgeleid. Het is de politie niet duidelijk waarom de automobilist er met hoge snelheid vandoor ging.

Getuigen van het ongeval en het roekeloze rijgedrag van de bestuurder, kunnen zich melden bij politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2mD4r3x
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten