maandag 14 november 2016

Negen bewoners Sumatrastraat naar ziekenhuis na koolmonoxidevergiftiging

Negen bewoners - waaronder ook kinderen - van een pand aan de Sumatrastraat in Oost zijn afgelopen nacht onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging.

Rond 01.10 uur schakelde een bewoonster de brandweer in toen ze zich niet lekker voelde. Bij aankomst van de brandweer werd duidelijk dat het goed mis was. Alle veertien bewoners moesten het pand direct verlaten.

Twee verouderde, uitgevallen cv-ketels op de derde en vierde verdieping lijken de oorzaak te zijn van de vergiftiging. De brandweer heeft alle cv-ketels in de woning uitgezet totdat de woningbouwvereniging nader onderzoek heeft gedaan. De bewoners konden echter vannacht al naar hun woning terugkeren. 

Meerdere ambulances kwamen ter plaatse om de bewoners te controleren. Uiteindelijk zijn negen van hen overgebracht naar het ziekenhuis. Het lijkt erop dat ze niet ernstig gewond zijn geraakt.

Molukkenstraat
Ook een woning aan de Molukkenstraat werd gecontroleerd. De bewoonster gaf geen gehoor, waarna de brandweer besloot de deur te forceren. Al snel bleek de bewoonster gewoon te slapen. Na enkele metingen bleek hier geen sprake te zijn van een vergiftiging.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2fRLc2I
via IFTTT

1 opmerking:

  1. Als verouderde ketels de oorzaak voor het onwel voelen van de bewoonster was, had dit eerder door de verhuurd moeten worden aangepakt. Het is van levensbelang dat er een goed werkende rookgasafvoer cv aanwezig is.

    BeantwoordenVerwijderen