maandag 28 november 2016

Ouders ASV Arsenal ongerust over rubberen korrels

Een groep ouders waarvan hun kinderen voetballen bij ASV Arsenal heeft een brief aan de gemeenteraad gestuurd, omdat zij bezorgd zijn over de rubberen korrels die op de kunstgrasvelden van hun voetbalclub liggen.

Ze schrijven het opmerkelijk te vinden dat ouders zich stil lijken te houden over de rubberen korrels. Sinds de aflevering van Zembla, waaruit blijkt dat de korrels mogelijk kankerverwekkend zijn, is er volgens hen onder ouders flinke onrust ontstaan. Sommigen hebben besloten hun kind niet meer te laten voetballen en sommige teams overwegen in het Amsterdamse bos te gaan trainen. 'Maar bijna niemand wil zijn kind of het team duperen.'

Lees ook: 'Onderzoek kunstgrasvelden moet sneller, je vergadert toch ook niet bij brand'

De ouders schrijven dat bij sportvereniging Arsenal afgelopen zomer de kunstgrasvelden zijn vernieuwd. Daarbij heeft de gemeente ervoor gekozen om, in plaats van kurk, de gemalen en mogelijk giftige autobanden over de kunstgrasvelden te storten. Ze willen van de gemeente weten waarom daar voor is gekozen, terwijl volgens hen in 2006 al bekend was dat de korrels mogelijk kankerverwekkend zijn.

'Bergen korrels in huis'
De ouders stippen aan dat kinderen tijdens het sporten vrij moeten kunnen bewegen, vallen, stoeien en zich schaven. Bovendien nemen de kinderen 'bergen' korrels mee naar huis. 'We vinden die dingen werkelijk overal: in de sporttas, in de douche, in de wasmachine, in de tuin, in de keuken. We hebben huisdieren en kruipende broertjes en zusjes thuis, die dus ook met die korrels in aanraking komen, of erger: ze kunnen binnenkrijgen.'

Lees ook: RIVM: neem een douche en trek schone kleren aan na sporten op kunstgras

ASV Arsenal heeft er volgens de ouders voor gekozen om het onderzoek naar de gezondheidsrisico's van het spelen op rubberen korrels af te wachten.De kunstgrasvelden worden, op aanvraag van Partij voor de Dieren, woensdag in de gemeenteraad besproken.  De onderzoeksresultaten van het RIVM worden eind dit jaar verwacht. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2gBpyjR
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten