maandag 28 november 2016

Belgisch koningspaar aangekomen voor logeerpartij in Amsterdam

Koning Willem Alexander en koningin Maxima heeft vanochtend op de Dam de buren uit België verwelkomd. Met veel toeters en bellen werden koning Filip en zijn echtgenote koningin Mathilde ontvangen.

Winkelend publiek op het Damrak keek eerst verrast op toen de erewacht onder aanvoering van een orkest zijn entree maakte. Eenmaal opgesteld was het tijd voor het Belgische koningspaar om aan te komen. 

abc5media_video_0

Met een enorme stoet van zo'n dertig motoren en zeker tien auto's werd het paar en hun gevolg van het Okura Hotel naar het centrum gereden. De twee koningsparen inspecteerden vervolgens de erewacht. Het paar komt drie dagen logeren in het Paleis op de Dam. Aan het begin van de middag legt koning Filip een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. 

abc5media_video_1

In verband met de kranslegging is de Dam nog tot zeker 13.00 uur afgesloten, daarna wordt het paleis met hekken afgezet. Na de kranslegging zal het gezelschap een bezoek brengen aan het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Euronext.

Vanavond biedt koning Willem-Alexander zijn Belgische gasten een staatsbanket aan in het paleis. Morgenavond wordt er een concert in het Muziekgebouw aan 't IJ bezocht. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2ga8ggt
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten