dinsdag 29 november 2016

Bewoners zijn urine, kots en agressieve drugsdealers in de portiek zat

Of het zijn plassen urine en kots, slapende zwervers of agressieve drugsdealers. Bewoners van het appartementencomplex aan de Zwaneburgwal en de Verversstraat komen bij thuiskomst in hun portiek de smerigste dingen tegen.

En de bewoners komen nu in actie, ze willen samen met woningcorporatie Ymere de overlast bestrijden door hekken te plaatsen. 'Lelijk in het straatbeeld', vindt de welstandscommissie die het tegenhoudt.

'Ja, smaken verschillen maar laten we er niet aan voorbijgaan dat dit een groot probleem is', zegt Coen Springelkamp van Ymere. 'Je bent te bang om naar huis te gaan. Ik ga soms met begeleiding mijn huis in omdat ik alleen niet durf', zegt een bewoonster.

En er wordt al jaren over de overlast geklaagd maar zonder resultaat, op eigen initiatief hebben de bewoners maar een plasdriehoek geplaatst. Het stadsdeel zegt geen hekken te gaan plaatsen, wel willen ze meer handhavers inzetten. Maar dat is niet naar de zin van de bewoners: 'Dan worden ze wakker gemaakt, weggestuurd en vervolgens zijn ze er de volgende avond weer.'

Er is nu een brief aan de burgemeester geschreven in de hoop dat er vanuit het stadhuis iets gedaan wordt. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2gFmdjD
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten