woensdag 30 november 2016

Burgemeester: mogelijk definitieve sluiting Coffeeshop The Power

De burgemeester overweegt om coffeeshop The Power in de Sarphatistraat definitief te sluiten door het intrekken van de gedoogvergunning.

Coffeeshop The Power is dit jaar reeds twee keer beschoten. De eerste keer gebeurde dat in januari waarna de shop voor drie maanden dicht ging. Afgelopen mei ging de zaak weer open, maar een week later werd de shop opnieuw beschoten. En in november werd ook de woning erboven beschoten. 

Lees ook:  Coffeeshop The Power opnieuw beschoten en dichtgetimmerd

 In de gemeenteraad stelde raadslid Diederik Boosma vragen over de coffeeshop nadat hij bezorgde geluiden van omwonenden hoorden. De burgemeester zei vanmiddag een overleg te hebben met bewoners. 'Hier is veel gebeurd en alles is nu open' stelde Van der Laan. Het stopzetten van de gedoogverklaring is daarbij niet uitgesloten maar ook andere opties liggen nog op tafel. De burgemeester gaf aan eerst met de bewoners in overleg te gaan en daarop vooruitlopend nog niet te veel te willen zeggen.

Lees ook: Woning boven dichtgetimmerde coffeeshop Sarphatistraat beschoten

De bewoners lieten via brieven aan de gemeenteraad weten zich ernstige zorgen te maken. Zij willen dan ook niet dat er opnieuw een coffeehop komt in de straat: 'Wij verzoeken u dringend om de coffeeshop definitief te sluiten. Tevens verzoeken wij u met klem om een andere bestemming dan een coffeeshop aan dit pand te geven. Het is meer dan aannemelijk dat er wederom geschoten gaat worden bij een heropening. Met wellicht deze keer wel ernstige gevolgen voor passanten en omwonenden.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2gFuJTy
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten