zondag 27 november 2016

Minister wil slimmere auto's tegen bellende en appende bestuurders

Een auto die je hele telefoon overneemt al je gaat rijden. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wil dat er meer technologieën ontwikkeld worden die het het gebruik van telefoons in de auto tegengaan.

De minister erkent dat het gebruik van de smartphone op de weg een groot probleem is. 'Voor de bestuurder is het verboden om de telefoon rijdend vast te houden. Toch zie je nu automobilisten die voortdurend de aandacht op de telefoon in de houder richten in plaats van op de weg, dus moeten verder kijken. Verbieden is een optie. Dat je überhaupt je telefoon bedient in de auto', zegt de minister het AD.

'Maar ik heb liever dat we slimme technologie krijgen, waardoor je telefoon tijdens de rit compleet wordt overgenomen door je auto. Of dat bepaalde functies uitgaan als je rijdt. We gaan daarover in gesprek met telecombedrijven.' Volgens de minister zouden bepaalde functies op de telefoon ook uitgeschakeld kunnen worden. Ze refereert daarbij aan de app Pokémon Go die uitschakelt als de gebruiker zich met hoge snelheid verplaatst.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2gAM1i2's%20tegen%20bellende%20en%20appende%20bestuurders
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten