woensdag 31 augustus 2016

Teeven: 'Nederland kan niks doen tegen Saban B.'

Volgens VVD-Kamerlid Fred Teeven kan Nederland weinig doen tegen de veroordeelde vrouwenhandelaar en -mishandelaar Saban B. die in Turkije een luxeleventje leidt.

'We kunnen van alles roepen in de Kamer, maar Nederland kan op het ogenblik niks doen. Zolang Turkije niet in actie komt, blijft Saban ongemoeid', zegt Teeven tegen De Telegraaf. De crimineel werd in 2008 veroordeeld voor het vernederen, verkrachten, mishandelen en uitbuiten van vele tientallen vrouwen in onder andere Amsterdam. In 2009 ontsnapte hij door een justitiële blunder naar zijn thuisland Turkije. Daar verblijft hij nog steeds.

Lees ook: Saban B. zwemt rustig tussen de toeristen in Turkije

Gisteren bracht De Telegraaf foto's naar buiten waarop Saban in een zwembad te zien is tussen de onder meer Nederlandse toeristen. De topcrimineel lijkt zich nergens zorgen om te maken en geniet van de zon. Voorlopig zal hij nog wel even door kunnen gaan met genieten, gezien Turkije geen onderdanen uitlevert. 

Lees ook: 'Nederland moet meer doen om Saban B. terug te halen'

'Het is duidelijk dat Nederland dit een zeer ongewenste situatie vindt', zegt PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt. 'Het is een belediging voor de slachtoffers.' 

Lees ook: Gevluchte mensenhandelaar Saban B. gaat toch de cel in



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2bDqg3f'Nederland%20kan%20niks%20doen%20tegen%20Saban%20B.'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten