zondag 28 augustus 2016

Dijks over winst op Go Ahead: 'Brengt rust en vertrouwen'

Rust en een een stukje vertrouwen, dat brengt de 0-3 overwinning op Go Ahead Eagles het team van trainer Peter Bosz, volgens Mitchell Dijks.

'Het is heerlijk om hier drie punten te pakken', reageerde de linksback na de wedstrijd. 'Een ploeg als Go Ahead weet natuurlijk ook dat er na een 4-0 en 1-2 verlies iets te halen valt. We hebben ons daartegen goed gewapend. De gestopte penalty door Onana was denk ik het keerpunt. Heel knap van hem.' In de ogen van Dijks ging Ajax na de gestopte penalty weer wat meer voetballen: 'We gaven wat meer druk. Dan zie je meteen dat Go Ahead niet aan de bak komt.'

Amper nagepraat over 4-0 verlies
Over de 4-0 nederlaag tegen Rostov is niet veel meer nagepraat door het team. 'We waren vrijdag vrij. Je zag dat het alleen maar door onze instelling kwam. De trainer zei ook: je moet altijd 100% geven. Daar bleef het eigenlijk bij. Heel raar eigenlijk dat je zo'n belangrijke wedstrijd niet 100% geeft. Maar daar leren we ook weer van.'

Dijks vindt de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen moeizaam verlopen. 'We begonnen al in de voorbereiding moeizaam. We moesten wennen aan het systeem. Dan zie je toch dat we wat langer nodig hebben dan normaal. Als je naar vandaag kijkt ben ik wel blij: dan zie je af en toe dat we wel kunnen voetballen en dat we er druk op kunnen zetten. Ik denk dat het nu wel een stukje rust geeft. Even een weekendje vrij en op naar Vitesse volgens mij.'