dinsdag 30 augustus 2016

Duizenden studenten verwelkomd in Carré: 'Wees een arrogante Amsterdammer'

Zo'n vierduizend studenten zijn gister verwelkomd in Carré door onder andere presentator Harm Edens en locoburgemeester Pieter Litjens als opening van de Entreeweek 2016. Spannende tijden voor menig student, maar de locoburgemeester had vooral een duidelijke boodschap.

'Wees een arrogante Amsterdammer. Studeer, werk, sport, zuip en leef', was het advies van Litjens dan ook. Een advies die de nieuwe eerstejaars dan ook graag opvolgen: 'Gewoon lekker veel zuipen. Dat is eigenlijk het enige wat binnen is gekomen', zegt een lachende studente. 'Dat zullen we dan ook maar doen denk ik. Wat de wethouder zegt telt. Hij is de baas.'

Vermoeiend
Tijdens de entreeweek leert de nieuwe lading studenten de stad kennen. 'Van Carré tot Artis. Feestje in de Gashouder en de Museumnacht. Alle facetten die Amsterdam te bieden heeft komen gewoon voorbij', meldt een begeleider voor de camera. Vermoeiend is het zeker, maar gelukkig hebben de studenten nog een weekend uit te rusten. 'Of gewoon lekker moe in de collegebanken', aldus een enthousiaste studente.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2c72d8q'Wees%20een%20arrogante%20Amsterdammer'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten