woensdag 31 augustus 2016

Politie vraagt Primark om hulp in zaak Sloterplasbaby

Er is een nieuw aanknopingspunt in het onderzoek naar de zogenoemde Sloterplasbaby. In de tas waar de dode baby in lag, zat ook een zwarte sjaal. Net als een andere sjaal en de rompertjes die bij het kindje werden gevonden, is ook dit kledingstuk afkomstig van de Primark.

Lees ook: Ruim 125 nieuwe tips over dode baby Sloterplas

'De zwarte sjaal zat ook in de rugtas waarin de baby is gevonden', zegt de politie. Omdat alle kledingstukken die bij de baby zijn gevonden van dezelfde winkelketen afkomstig zijn doet de recherche nu een beroep op de Primark. 'De winkel is een belangrijk element in het onderzoek, omdat zij mogelijk informatie hebben over waar deze producten zijn wanneer en vooral door wie zijn gekocht', zegt een woordvoerster.

Lees ook: Veel belangstelling voor begrafenis gevonden baby'tje: 'Dit heeft me écht gepakt'

De politie heeft aan de Primark gevraagd om de zaak te onderzoeken: 'Wij hopen op korte termijn de informatie van hen te ontvangen. Hopelijk helpt ons dat om de moeder van het kindje te vinden.'

Het pasgeboren jongetje werd op 8 juni gevonden aan de oostoever van de Sloterplas. Hij lag in een tas die eerder in het water had gelegen. Afgelopen maandag was de uitvaart van de baby. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2bBQamN
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten