woensdag 31 augustus 2016

Onderschept op Schiphol: apenhoofdje, levende slangen en een hertenpenis

Dat reizigers soms de gekste dingen mee terugnemen van vakantie is bekend. Het zijn vooral de exotische, vaak dode, dieren die in het oog springen. Douanier Louis geeft een kleine bloemlezing uit de oogst van deze zomer.

Dieren uit exotische uithoeken zijn populair, zo blijkt. Louis treft van alles in koffers aan: een vleerhond, cobra's en zelfs levende slangen. 'Dat zijn zeldzame slangen die ze levend willen binnensmokkelen. Ze worden in bijvoorbeeld kragen van overhemden genaaid. Dat overleven ze meestal wel.' Wat Louis ook is bijgebleven is de vondst van een apenhoofdje.

Lees ook: Douane onderschept olifantenstaarten op Schiphol

'Hij vertelde trots dat hij hem zelf uit de boom had geschoten. Het hoofdje wordt dan uitgekookt zodat al het vlees eraf valt. Een paar nootjes als oogjes, hij vond het helemaal geweldig.' En dan is er nog een reiziger die dacht dat het wel leuk was om een hertenpenis mee te nemen. 'Dat zag er wel raar uit. Hij was helemaal uitgedroogd, hij had wel een andere vorm dan een normale penis. Het hele geslachtsdeel hadden ze eruit gesneden.'

Lees ook: Douane nam in een maand 1,5 miljoen in beslag

abc5media_video_0



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2bCmPXJ
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten