zondag 28 augustus 2016

Zomervakantie voorbij: scholen beginnen weer

Het is gedaan met de zomervakantie voor de leerlingen van het basis en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Regio Noord (waar de stad onder valt) moet zich morgen weer melden in de schoolbanken.

Lees ook: Warm in de stad? 'Een heerlijke dag, alle stress glijdt van je af!'

15 juli was de dag dat de zomervakantie aanbrak in Amsterdam en omgeving. De eerste week van de zomervakantie steeg de temperatuur boven de 30 graden (20 juli), waarna Nederland het met wisselvallig weer moest doen. De laatste zomervakantieweek bracht ook zomers weer, wederom werd de 30 graden gehaald.

Campagne
Veilig Verkeer Nederland is in de stad al begonnen met de jaarlijkse campagne 'de scholen zijn weer begonnen'. Ook de politie waarschuwt voor extra fietsers in de stad in de ochtend- en middaguren. 'De één fietst wat onwennig, terwijl de ander door het verkeer scheurt. Wees dus alert op fietsende of lopende schoolgaande kinderen als u zich in het verkeer bevindt', schrijft de Politie Amsterdam Overtoomse Sluis.

Lees ook: Leerlingen Nieuw-West vieren vakantie op school

Nu al geen zin meer in school? Geen zorgen: over precies 48 dagen is het alweer een week herfstvakantie. De zomervakantie 2017 voor regio Noord ligt nog 328 dagen voor ons.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2c0Ub0j
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten