vrijdag 26 februari 2016

Groep Amsterdams reisbureau vermist in Noorwegen

Een groep Nederlanders die op reis is met Spring Reizen uit het centrum is vermist in Noorwegen. Er wordt met met man en macht gezocht naar de groep.

De groep van dertien man van tussen de 25 en 40 was aan het wandelen in een lawinegebied in Noorwegen en er is al sinds vanochtend niets van ze vernomen. Ze zouden in nood zijn gekomen door een onbekende oorzaak. 

Om 8 uur heeft de Noorse reddingsbrigade in Grotli in Oppland een noodoproep ontvangen. Het laatste contact was om 08.30 uur. Om 10.30 uur zou er nog een bevestiging van de locatie zijn ontvangen. Het Noorse Rode Kruis zijn druk met de zoektocht naar de Nederlanders. Het zoeken is moeilijker door slecht weer op dit moment. Zo moest een reddingshelikopter terugkeren. Er werd al gewaarschuwd voor slecht weer en lawinegevaar.

Sinds 21 februari waren de Nederlanders aan het wandelen in het gebied. Ze gingen van hut naar hut. Reisbureau Spring Reizen was organisator van de reis. Het reisbureau is onderdeel van het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (NIVON).



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1pc1MyY
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten