vrijdag 26 februari 2016

Ajax-supporters tot vijf jaar de cel in voor grootschalige drugshandel

Drie supporters van Ajax die zich schuldig maakten aan handel, bezit en fabricage van verdovende middelen, zijn in hoger beroep tot vijf jaar cel veroordeeld. Hoofdverdachte Daan van der E. kreeg vijf jaar cel, Tamara F. kreeg drie jaar en zes maanden. Een derde man werd veroordeeld tot twee jaar en zes maanden cel.

Lees ook: Zes jaar geëist voor grootschalige drugshandel in Ajax-kringen

De drie werden in 2014 al veroordeeld tot vijf, vier en drie jaar cel voor grootschalige drugshandel in Ajax-kringen en gingen, net als het OM overigens, in hoger beroep. Een van de drie gaf tussen 2011 en 2013 anderhalf jaar lang leiding aan de drugsorganisatie. Ze produceerden zelf xtc en amfetamine in hun woning in België. Daan van der E. en Tamara F., die destijds een koppel waren, kenden elkaar via Ajax en zouden lid zijn geweest van Vak 410.

In de woning werden grote hoeveelheden harddrugs gevonden net als materialen om drugs mee te produceren. Deze zouden vervolgens zijn verkocht op feesten van Ajax-supporters maar ook in het supportershonk en op de tribune bij wedstrijden.

E. werd eerder ook al verschillende keren voor drugsdelicten en vuurwapenbezit veroordeeld. Het koppel kreeg  in juni 2012 ook al een gevangenisstraf voor deelname aan een criminele drugsorganisatie.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1pcfBO3
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten