zaterdag 27 februari 2016

Zeven aanhoudingen bij Pegida-demonstratie, voorman weer vrij

De politie heeft tijdens de demonstratie van anti-islambeweging Pegida vandaag zeven mensen aangehouden voor verschillende strafbare feiten. Onder hen was ook Pegida-voorman Edwin Wagensveld, hij is inmiddels weer op vrije voeten.

Wagensveld werd opgepakt omdat hij een spandoek toonde met daarop een hakenkruis. Dat het hakenkruis op de afbeelding in een prullenbak ligt, was voor de politie geen reden om hem niet te arresteren. In de verordening van de gemeente stond dat iedere afbeelding van het nazisymbool verboden was bij de demonstratie.

Een man die behoorde tot een groep antifascisten die tegen Pegida demonstreerde, werd opgepakt nadat hij een cameraploeg van Powned had belaagd. Volgens verslaggever en presentator Rutger Castricum kregen een verslaggeefster en cameraman klappen en werden ze bekogeld met een verfbom. Powned deed meteen aangifte, waarop de politie de verdachte aanhield.

'Demonstratie veilig verlopen'
'Ondanks de aanwezigheid van groepen tegenstanders is de demonstratie veilig verlopen en is geen sprake geweest van wanordelijkheden', lieten gemeente, politie en Openbaar Ministerie weten na afloop van de demonstratie.

Lees ook: Extreemlinks voorbereid op confrontatie Pegida: 'Kleed je als winkelpubliek'

Een kleine tweehonderd Pegida-sympathisanten demonstreerden tegen de komst van vluchtelingen en de in hun ogen 'islamisering van Europa'. Een aantal van hen droeg een roze varkensmuts. Bij een vorige demonstratie werd Wagensveld aangehouden omdat hij zo'n muts op had. 

Alle gebeurtenissen van de dag kun je nog eens rustig teruglezen op ons inmiddels gesloten liveblog, of bekijk de nieuwsuitzending hieronder.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1ODtIAs
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten